Guidade turer

Varför inte uppleva en guidad tur på din semester!

Vi arrangerar turer med svensktalande eller engelsktalande guide till exempelvis vindistrikten Stellenbosch /Franschoek, Kåkstadstur och Godahoppstur.

Du kan läsa mer om respektive tur nedan:
Kontakta oss om du vill ha hjälp med att boka

Godahopptur

Heldagstur

Efter en kort biltur genom Simon’s Town (Sydafrikas största marinbas) kommer vi till Boulders Beach där en koloni med åsnepingviner tagit stranden i besittning. Namnet har de fått efter sitt läte som påminner om en åsnas.
Färden går vidare till Cape Point Nature Reserve. I parken finns det stora chanser att vi ser bland annat babianer, olika typer av bockar, zebror och strutsar m.m.
Vi når slutligen den sydliga spetsen Cape Point, ett måste under ditt Sydafrika besök! Här bjuds på fantastiska vyer så ladda kameran.
Vi stannar för för lunch på en restaurang i lantlig miljö, sedan fortsätter vi längs kusten och Chapman Peak Road, (Av många ansedd som den vackraste kustvägen i världen) via Hout Bay.
Kontakta oss gärna om du vill boka denna tur eller vill ha mer information!
* Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind.


Kåkstadstur

Halvdagstur

De flesta föreställer sig en kåkstad som ett totalt förslummat område, vilket stämmer till viss del, men det är i verkligheten ett samhälle i samhället med sin egen ekonomi. Här hittar du det mesta te x skolor, sjukhus, butiker och verkstäder. Dom flesta som bor här har i huvudsak sina inkomster från arbeten inne i städerna, pengar som sedan spenderas i kåkstaden.


Ni blir upphämtade på ert hotell och turen går till den äldsta kåkstaden i Sydafrika, Langa, där vi möter upp med en licensierad guide som bor i området.
Vi besöker en ”shebeen” som är en lokal bar och vi träffar lokalbefolkningen. Denna tur är mycket uppskattad av både vuxna och barn.
Är Philanikliniken öppen besöker vi även denna i Khayelitsha. Här får svarta kvinnor en möjlighet att lära sig väva och framställa olika batikarbeten, som sedan säljs i en butik. De har också möjlighet att ha sina barn med på ett daghem i anslutning till kliniken.
Idén med hela projektet är att ge kvinnorna möjlighet att få en egen inkomst och att barnen får tillgång till läkare och vård.

Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind. 

Vintur

Heldagstur

En heldagstur med  fantastiska scenerier, god mat och goda viner. Låt oss ta er på en oförglömlig tur genom de berömda vingårdarna runt Kapstaden.
Sydafrikanska viner är nu i världsklass och produktionen ökar för varje år, idag ligger Sydafrika på sjätte plats i världen vad gäller produktion.
Det finns över 300 vingårdar i landet. Dom flesta ligger i västra kapprovinsen närmare bestämt runt städerna Paarl, Stellenbosch och Franschhoek.
Vi kommer besöka ca 3 vingårdar på vår tur.

Vi hämtar upp er och lämnar Kapstaden ca 9.00 . Sedan beger vi oss mot vinregionen runt Stellenbosch/Franschhoek där vi omsorgsfullt har valt ut olika vingårdar, olika i karaktär både som gård och i viner. Vi intar lunch på en av våra favoriter, Le Petit Ferm i Franschoek.

Franschoek betyder fritt översatt franska hörnet och det var i den här dalen som dom franska hugenotterna i mitten av 1600-talet  blev tilldelade landområden för att med sina kunskaper skapa grunden till den nuvarande sydafrikanska vinindustrin. Denna lilla ort har även fått ett fantastiskt bra rykte om sig som gourmetstad. Här hittar man flera av landets tio-i-topp restauranger där man ofta lagt ner mycket energi på att komplettera sin meny med bra vinförslag. Genom fantastisk natur går färden vidare hem till ert boende.

* Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind


Swirl Top

Planerar du en resa till Sydafrika men inte helt säkra på vart ni ska börja?

Swirl Bottom
Kontakta oss