Guidade turer

Varför inte uppleva en guidad tur på din semester!

Vi arrangerar turer med svensktalande guide till de berömda vindistrikten Stellenbosch /Franschoek, den populära destinationen Cape Point och den oförglömliga turen in i en pulserande kåkstad.

Du kan läsa mer om respektive tur nedan:
Kontakta oss om du vill ha hjälp med att boka

Godahopptur

Turen går längs fantastiska vyer och underbar natur ner till den sydvästliga spetsen Cape Point. Ladda kameran!
Reservatet bjuder även på rikt djurliv och den inhemska vegetationen fynbos.

Möjlighet finns också att göra ett kort stopp vid en strutsfarm som ligger i närheten av reservatet.

Vi stannar självklart vid den populära stranden Boulders Beach, där tusentals av de berömda afrikanska pingvinerna har tagit stranden i besittning.

Vi åker även igenom den pittoreska hamnstaden Simons Town.

*Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind.


Kåkstadstur

Denna mycket populära utflykt ger dig en inblick i lokalbefolkningens samhälle, en anspråkslös vardag bland varmhjärtade människor. Vi får möjlighet att se det dagliga livet i en pulserande kåkstad.

Ni blir upphämtade på ert hotell och turen går till den äldsta kåkstaden i Sydafrika, Langa, där vi möter upp med en licensierad guide som bor i området.
Vi promenerar en sträcka bland utvalda områden, träffar lokalbefolkningen och besöker även en “shebeen” som är en lokal bar. Denna tur är mycket uppskattad av både vuxna och barn.
Är Philanikliniken öppen besöker vi även denna i Khayelitsha. Här får kvinnor en möjlighet att lära sig väva och framställa olika batikarbeten, som sedan säljs i en butik.
Idén med projektet är att ge kvinnorna möjlighet att få en egen inkomst och att deras barn får tillgång till läkare och vård.

Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind. 

Vintur

En heldag med fantastiska scenerier, god mat och goda viner. Låt oss ta er på en oförglömlig tur genom de berömda vingårdarna runt Kapstaden.

Sydafrikanska viner är i världsklass och produktionen ökar varje år. De flesta vingårdarna ligger runt städerna Paarl, Stellenbosch och Franschhoek.

Vi kommer besöka ca 3 vingårdar på vår tur.

Vi hämtar upp er och lämnar Kapstaden ca 9.00 . Sedan beger vi oss mot vinregionen runt Stellenbosch/Franschhoek där vi har valt ut vingårdar olika i karaktär både som gård och i viner. Vi intar lunch på en av våra favoriter, Le Petit Ferm i Franschoek.

Franschoek betyder fritt översatt franska hörnet. Denna lilla ort har även fått ett fantastiskt bra rykte om sig som gourmetstad. Här hittar man flera av landets topprestauranger där man lagt ner mycket energi på att komplettera sin meny med bra vinförslag. Genom fantastisk natur går färden vidare hem till ert boende.

* Vi förbehåller oss rätten att anpassa turen beroende av tid, väder och vind


Swirl Top

Planerar du en resa till Sydafrika men inte helt säkra på vart ni ska börja?

Swirl Bottom
Kontakta oss