Vinprovning

Vingårdarna är ett måste under ditt Sydafrikabesök! Förutom fina viner så är det en fantastisk naturupplevelse. De populära distrikten kring Kapstaden är Constantia, Stellenbosch, Franschoek och Paarl. Constantia wine route ligger närmast Kapstaden och är det äldsta vindistriktet i Sydafrika. Stellenbosch, Paarl och Franschoek ligger alla bara någon timma bilresa bort, vilket gör det relativt enkelt som turist att utforska dessa olika vindistrikt.

Om du inte reser i ett stort sällskap så behöver man oftast inte förboka en vinprovning. Det ingår 4-5 viner både röda och vita för en billig peng och du får en intressant och informativ presentation. Det finns även vingårdar som erbjuder provning tillsammans med olika tilltugg såsom ost, choklad, glass eller oliver.

Pinotage är en druva som skapades i Sydafrika på 1920 talet och är fortfarande en mycket planterad druva här. Sauvignon Blanc är Sydafrikas mest populära vitvinsdruva. I Sydafrika kallas Champagne för Method Cap Classique och resultatet blir mycket bra och prisvärt. Många väljer att själva kryssa runt bland vinrankorna medan andra följer med en guidad tur där man omsorgsfullt valt ut olika vingårdar, olika i karaktär både som gård och i viner.

Swirl Top

Planerar du en resa till Sydafrika men inte helt säkra på vart ni ska börja?

Swirl Bottom
Kontakta oss